Zoek je toestel zonder apps

Er zijn natuurlijk allerlei apps om een gestolen of verloren toestel terug te vinden, zoals Googles eigen Android Apparaatbeheer. Maar ook als je niets hebt geïnstalleerd, kun je mogelijk de locatie van je toestel terugvinden.

Ga daarvoor naar http://maps.google.com/locationhistory en log in met hetzelfde Google-account dat je voor het betreffende toestel gebruikt. Je krijgt dan een kaart waarop de positie van het toestel gedurende de huidige dag zijn te zien. Via de kalender of de keuzelijst daaronder kun je zelfs een specifieke dag kiezen of de locatiegeschiedenis over een langere periode bekijken. De nauwkeurigheid is afhankelijk van verschillende factoren.

De locatiegeschiedenis is alleen beschikbaar als je Google toestemming hebt deze bij te houden, bijvoorbeeld bij het accepteren van de voorwaarden voor Google Maps of Google Now. Via de webpagina verwijder je eenvoudig de hele geschiedenis, een bepaalde dag of specifieke punten waarop je klikt. Locatiegeschiedenis kan handig zijn om je toestel terug te vinden en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld Google Now, maar als je het liever uitzet kan dat via => applicatielijst => Google Instellingen => Locatie. Heb je zowel een tablet als een smartphone op hetzelfde account, deactiveer locatiegeschiedenis dan op je tablet voor betere resultaten.

Bron: Android magazine uitgave 32