EU tarieven verlaging

Tarieven telefoonverkeer buitenland worden verlaagd!

Het zat er al een tijdje aan te komen en soms zag je al dat er scherpe tarieven werden gerekend voor het buitenland, maar het gaat nu eindelijk gebeuren!

Alle providers binnen de EU zijn verplicht de tarieven vanaf half 2017 (er is nog geen exacte datum) voor telefoongebruik in het buitenland te verlagen naar maximaal het nationale tarief!

Dat is mooi! Maar dit duurt nog wel even.

Dat klopt, maar vanaf 30 april 2016 is er een overgangsregeling waardoor providers niet meer een opslag bovenop het nationale tarief mogen zetten.

Dat klinkt alvast goed! Maar wat betekent dat nou voor jou?

Naast dat je het in je portemonnee gaat merken, in veel gevallen zullen de tarieven automatisch verlaagd worden, wordt het ook tijd om te gaan kijken naar je huidige abonnementen. Want heb jij zo’n mooi abonnement waarmee je ‘goedkoop’ of misschien zelfs wel ‘onbeperkt’ in het buitenland kan bellen? Dan is het handig om te kijken wat een abonnement kost zonder deze extra’s. 

Je gaat namelijk nu zien dat in veel gevallen met een basis abonnement + de tikken in het buitenland uiteindelijk voordeliger uit zal zijn dan zo’n mooi uitgebreid abonnement.

Uiteraard kunnen wij hierbij helpen!