Private GSM

Je wilt gebruik maken van mobiele telefonie, maar de dekking laat te wensen over....

Wanneer dit voorkomt op locaties waar jij en je collega’s zich regelmatig bevinden is dat frustrerend en gaat het ten koste van je bereikbaarheid en de kwaliteit van de dienstverlening.

Een andere situatie; de bereikbaarheid van je medewerkers laat te wensen over. Jullie cliënten verwachten echter optimale dienstverlening. Je overweegt je medewerkers uit te rusten met mobiele telefonie, maar wilt geen open eind calculatie. Hoe regel je dit tegen acceptabele kosten?

Het bestaande DECT systeem is aan vervanging toe. Voor zowel de interne als externe communicatie is het nodig om te beschikken over goede communicatiemiddelen. Kies je voor een nieuw draadloos systeem zoals DECT of DECT over WLAN, of zijn hier nog alternatieven voor?

Je medewerkers werken zelfstandig en soms geïsoleerd van de buitenwereld. Bij een noodoproep per SMS wil je zeker weten dat het bericht wordt afgeleverd, en zonder vertraging. Je overweegt te investeren in een systeem voor persoonsbeveiliging en/of locatiebepaling. Welke keuzemogelijkheden heb je dan?


Achtergrondinformatie Private GSM Network

Wanneer je wilt beschikken over een schaalbare communicatieoplossing voor gebruik binnen de kantooromgeving, zorginstelling of campus, dan kan een laagvermogen Private GSM Network de uitkomst zijn ter uitbreiding of vervanging van de huidige infrastructuur van jullie bedrijfstelefooncentrale (PBX) als efficiënt alternatief voor bijvoorbeeld een DECT omgeving. Je verbetert met het Private GSM Network de communicatie van en met ambulante medewerkers. Met behulp van standaard mobiele telefoons (GSM) kunnen medewerkers en/of cliënten communiceren via een veilig privé netwerk zonder mobiele gesprekskosten. De zekerheid dat berichten worden afgeleverd is hoger dan bij GSM netwerken, doordat je het systeem in eigen beheer exploiteert en niet meer afhankelijk bent van een GSM netwerk.

De gesprekken zijn door plaatsing van zenders op jouw eigen locatie van zeer goede kwaliteit. Binnen het netwerk worden SMS en Flash SMS ondersteund. Met Flash SMS wordt een bericht meteen op de display van de mobiele telefoon weergegeven. Daarnaast kan men gebruik maken van GPRS voor het verzenden en ontvangen van mobiele data berichten of bijvoorbeeld voor email en agenda synchronisatie.

De GSM telefoon is de standaard geworden in mobiele communicatie. In het verleden waren DECT telefoons, pagers of portofoons dé middelen om ambulante medewerkers bereikbaar te maken. Wij bieden een Private GSM Network in die situaties wanneer openbare infrastructuur (via GSM netwerken) te beperkt dekking biedt of niet betrouwbaar genoeg is om toe te passen, wanneer vervanging van een DECT systeem te kostbaar is, of wanneer pagers en portofoons te weinig functionaliteit bieden voor de gebruikers van het systeem.

 

Alternatief voor Dect of Voice over Wlan

Een Private GSM Network is in veel gevallen een perfect alternatief voor DECT of WLAN (VoWlan). De oplossing stelt gebruikers in staat adequaat te reageren op binnenkomende gesprekken en berichten. Het biedt organisaties maximale bereikbaarheid tegen relatief lage kosten doordat men gebruik kan maken van voordelige en standaard mobiele telefoons.

Het plaatsen van een Private GSM Network wordt vaak toegepast ter verbetering van de bereikbaarheid en communicatie bij intramurale en extramurale zorg.

De toestellen die op het GSM netwerk functioneren kunnen naar keuze met de bestaande infrastructuur van de PBX (op basis van SIP) of rechtstreeks op het publieke net worden aangesloten. ScivA Networks heeft een aantal krachtige toepassingen beschikbaar als aanvulling op de bestaande telefonie faciliteiten die zowel integreren met het Private GSM Network als met de infrastructuur van de PBX. Het QuraSuite concept sluit naadloos aan op het Private GSM Network en biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van paging, plaatsbepaling en alarmering. Continuïteit in communicatie wordt gewaarborgd in gevallen dat het publieke GSM netwerk niet beschikbaar is. Ambulante medewerkers worden productiever omdat iedereen de mogelijkheid krijgt om gebruik te maken van het data netwerk van de werkgever via GPRS.

 

Maak een afspraak voor een inventarisatie of demonstratie

Wil je jullie ambulante medewerkers flexibiliteit en optimale bereikbaarheid bieden, of wil je aanvullende toepassingen integreren in telefonie applicaties, zoals bijvoorbeeld locatiebepaling en/of persoonsbeveiliging, dan is een Private GSM Network de overweging waard. Wij helpen je graag met de inventarisatie welke voordelen een Private GSM Network voor jouw organisatie kan bieden.